Dienst

Duurzaamheid

Duurzaamheid & SDGs

Kosten of Kansen?

Hoewel veel bedrijven graag mee willen werken aan de realisatie van duurzaamheid en de SDGs, loopt het in de praktijk vaak stuk op de veronderstelde kosten.

Onze NextinVision aanpak helpt u verder te kijken en de kansen die duurzaamheid en SDGs met zich meebrengen te identificeren en te realiseren.

Op basis van onze NextinVision aanpak helpen wij bedrijven met het opzetten van hun Sales strategie, het bedenken van nieuwe business modellen en het omzetten van uitdagingen op het gebied van duurzaamheid in kansen. Wij treden op als:

  • Procesbegeleider
  • Informatiealchemist
  • Inspirator
  • SDG-navigator

Doe iets goeds

Zorg dat uw bijdrage telt

Duurzaamheid & SDGs Kosten of Kansen?

Hoe doen we dat

SDG opportunity quick scan

We beginnen met een SDG opportunity quick scan. Het doel hiervan is te bepalen welke mogelijkheden er in de 17 SDGs voor u en uw bedrijf zitten.

De geïdentificeerde SDG opportunity projecten vormen een backlog die kan worden geprioriteerd op basis van verschillende criteria (haalbaarheid, bijdrage aan SDGs, benodigde investering, imago, etcetera).

Een bestaande propositie in een nieuwe markt kan een andere aanpak vragen. Dat geldt ook voor een nieuwe propositie in uw bestaande markt.

SDG opportunity validation

In deze fase worden geselecteerde SDG opportunities onder onze begeleiding verder geverifieerd en gekwantificeerd.

Gedurende 1 dag worden opportunities die naar verwachting een potentie van meer dan € 1 miljoen hebben verder uitgewerkt.

Aandacht wordt besteed aan zaken als terugverdientijd en lange termijn waarde, de benodigde start investering, realisatie traject en relevante regelgeving.

Projectbrief

In deze fase coachen wij de vastlegging van de interne en externe doelstellingen van het project en de wijze waarop we het doel willen bereiken. Heldere communicatie intern en extern is hierbij zeer belangrijk.

Wij leren u

Het zelf te doen

Hoewel wij u bij alle stappen van het proces kunnen ondersteunen, gaan wij er in het NextinVision proces vanuit dat wij u in staat stellen zo veel mogelijk zelf te doen. Wij bieden u Coaching gedurende de realisatie van de SDG opportunity.

Onze coaches zijn leden van het NextSales Ambassador Network.

Deze denktank bestaat uit meer dan 220 mensen uit de overheid en het Europese bedrijfsleven die veranderingen kunnen realiseren.

Meer informatie

Vertel ons wat u zoekt

We komen er snel op terug!

Flexibel schaalbare diensten voor Sales & Marketing: NextSales