Terugblik ronde tafel Agile IT Service Management

Op woensdag 13 november organiseerden we voor onze opdrachtgever USU twee ronde tafel events met als thema “Agile IT Service Management”.
Terugblik ronde tafel Agile IT Service Management, Stefan Habitzreuther, Managing Director van USU

Terugblik ronde tafel Agile IT Service Management

Op woensdag 13 november organiseerden wij voor onze klant USU een tweetal ronde tafel events met als thema “Agile IT Service Management”. Het ronde tafel model werd gekozen om zoveel mogelijk interactie met en tussen de deelnemers mogelijk te maken.

Vertegenwoordigers van IT-afdelingen uit grote en kleine ondernemingen konden luisteren naar en meepraten over de verbeterde de effectiviteit en efficiëntie van IT door wendbaar denken en handelen binnen de Operations kant van het DevOps model.

De opening werd verricht door Stefan Habitzreuther, Managing Director van USU die een korte introductie over de USU Group gaf.

ITIL® 4 maakt IT Service Management flexibeler

Markus Bause, CEO van de consulting en opleidingsorganisatie SERVIEW gaf de aanwezigen inzicht in de wijzigingen binnen het Best Practices-raamwerk ITIL® , waardoor de aansluiting met ontwikkelingen als IT4IT, Agile, DevOps en Lean wordt gerealiseerd.

Deze aanpassing was nodig omdat in de praktijk IT-ontwikkelafdelingen volop gebruik maken van Agile, DevOps en Lean, maar er nog niet voldoende aansluiting wordt gevonden met IT-operations.

Waar de ontwikkelafdeling onder druk staat om snel applicaties aan te passen of nieuw te bouwen, staat de operations afdeling onder druk om IT met minimaal risico en tegen de laagst haalbare kosten te laten werken.

Agile Request Management voor Cloud Services

Matthias Vianden, Director (IT, Development, and Operation) van USU onderneming Aspera gaf een voorbeeld met betrekking tot de toepassing van Agile technieken bij het afsluiten van software licentie overeenkomsten bij ondernemingen.

In het voorbeeld werd aangegeven hoe een Agile aanpak bij het afsluiten van Office365 overeenkomsten een effectieve besparing en een grotere flexibiliteit kan opleveren.

Natuurlijk kan Aspera u ook helpen bij het besparen op Salesforce-, Oracle- en SAP- SaaS-overeenkomsten.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Cloud Infrastructuur Automatisering support voor DevOps-teams

Martin Landis, Business Unit Manager Product Marketing van USU ging in op de spanning tussen development en operations in een DevOps team. Vanuit Development wordt geprobeerd gewenste changes zo snel mogelijk te realiseren, terwijl van Operations zo min mogelijk verstoring wordt nagestreefd.

In huidige Cloud omgevingen kan momenteel zoveel worden geautomatiseerd dat verstoringen kunnen worden vermeden of minimaal zijn. Zo kan tijdens de ontwikkeling via service requests automatisch de gewenste omgeving aangevraagd, ingericht en beschikbaar worden gemaakt. Hiervoor kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van de USU producten Valuemation en Leutek.

Bezoek onze USU pagina of neem contact met ons op voor meer informatie!

Agile Service Management logistieke dienstverlener

Ter afsluiting werden de ervaringen besproken van logistieke dienstverlener Hamburg Süd. Die binnen haar organisatie een verschuiving heeft gerealiseerd van producten naar services.

Hoewel tools deze verschuiving natuurlijk hebben ondersteund bleek de rol van een “sponsor” uit het management cruciaal.

USU en NextSales

USU heeft NextSales gevraagd om haar vertegenwoordiging in de Benelux-regio te doen (Sales Outsourcing).

In het kader van het opbouwen van naamsbekendheid werden op 13 november 2019 de eerste twee ronde tafel bijeenkomsten gehouden, zoals in deze terugblik ronde tafel Agile IT Service Management is te lezen.

Lees meer over de samenwerking met USU

Wat is Sales Outsourcing?

Deel:

Meer berichten

Ondersteuning Ragnarök met leadgeneratie

Ondersteuning Ragnarök met leadgeneratie

Ragnarök Group is een leverancier van geavanceerde IT-bedrijfsoplossingen voor haar klanten wereldwijd. Door meer dan 100 eersteklas professionals met vele jaren IT-ervaring samen te brengen, levert Ragnarök oplossingen voor uitdagende problemen!

Verlenging Sales diensten voor Innovaway

Verlenging Sales diensten voor Innovaway

Sinds 2017 heeft NextSales een overeenkomst met Innovaway. Na een marktverkenning (Markt Scan) en een Lead Generatie opdracht, leveren we sinds 2019 Sales diensten (Sales Outsourcing). Vandaag zijn we verheugd om de verlenging van de Sales Outsourcing met Innovaway aan te kondigen.

Benelux Markt Scan en Leadgeneratie voor ValueLabs

Benelux Markt Scan en Leadgeneratie voor ValueLabs

NextSales is gecontracteerd voor het opzetten van gekwalificeerde meetings met potentiële ValueLabs-klanten in de Benelux (Leadgeneratie). Om de juiste prospectbasis en bijbehorende berichtgeving te bepalen, hebben we eerst een Markt Scan gedaan.

USU Group in Benelux: NextSales is USU's vertegenwoordiger in de Benelux

USU verlengt Sales Outsourcing met NextSales

USU heeft NextSales in 2019 gecontracteerd als geautoriseerde reseller voor de Benelux. Op 20 december verlengde USU, Europa’s grootste leverancier van IT- en Knowledge Management Software, deze Sales Outsourcing-overeenkomst.

Vertel ons wat u zoekt

We komen er snel op terug!

Flexibel schaalbare diensten voor Sales & Marketing: NextSales